Prekinuta šutnja - susreti pilota zrakoplova s NLO-ima na nebu iznad bivše Jugoslavije

 
U ovoj radio emisiji 2. programa Hrvatskog radija, "Gladne uši", emitiranoj 18. listopada 2012. godine, uz glavnog gosta Giuliana Marinkovića, kao gosti svojim izjavama sudjeluju i piloti, radaristi, te stručnjaci aeronautike, svjedočeći o nekim od najpoznatijih incidenata u kojima su sudjelovali NLO - i, na nebu iznad naših glava.
 
Emisija se bavi i informacijama o jednom od najinteresantnijih slučajeva, incidentnom slučaju koji se zbio 1977. godine, a u kojem je osim zrakoplova tadašnje JNA, sudjelovao i putnički zrakoplov Pan - Adrie, a koji svojom izjavom "otvara" pilot Dobroslav Džeba.
 
Vrijednost ove emisije je, osim što je te 2012. godine konačno ispričana priča stara 35 godina, i u opisu što te nepoznate letjelice čine i na koji se način kreću. Tako saznajemo da su se igrale i komunicirale s našim pilotima. Što znači da se radi o letjelicama koje su unutar sebe i te kako imale nekoga tko komunicira.
 
Zasigurno dodatnu težinu svemu izrečenom u ovoj emisiji, daje izjava gospodina Zlatka Vereša, tadašnjeg načelnika kontrole letenja Jugoslavije, jer je jedina njegova snimljena izjava o ovom slučaju. U toj izjavi on potvrđuje da je objekt detektiran i civilnim i vojnim radarima, ali i očima svih putnika Pan - Adriinog zrakoplova. Koji eto, šute i dan danas, iako bi bilo vrlo zanimljivo čuti i njihova svjedočanstva.

Isto je tako interesantno, pri samome kraju, poslušati neke od izjava slušatelja emisije, koji su se javljali u eter s svojim osobnim iskustvima.

Snimak:

 

Snimka je proslijeđena s stranice udruženja "NLOSrbija

Kolačići vam pomažu za ugodnije pregledavanje stranice. Također služe za prikupljanje statistike.
Prihvaćam Odbijam