Karlovački NLO-i

Dana 8.11. u 1 sat iza ponoći 2019. godine, nastala je u Karlovcu ova fotografija.

Vidljiva dva objekta bila su u smjeru Zagreba. Fotografirao ih je Zoran Tarabić (36) kojem ovo nije prva fotografija NLO-a, a svakakako nije niti prvo svjedočenje. Fotografiju smo pregledali i na njoj nisu vidljive nikakve intervencije. Evo iz zapisa pregleda:

 
„Objekti miruju, jedan ovaj "trokutasti" izgleda "šupalj" ili ima tanku konstrukciju između svijetala, ili je više pojedinačnih u formaciji...Drugi, sa "okruglo" poredanim svijetlima, pokazuje drugačije nijanse unutar kruga, što može značiti da se radi o "punom" objektu i nešto je više u pozadini ovog desnog pa djeluje daleko veći.”
 
O toj večeri Zoran Tarabić kaže: „Izašao sam van zapaliti cigaretu. Kad sam ih ugledao bio sam uzbuđen i iznenađen. Nemam baš dobar mobitel i uspio sam samo ovo snimiti. Nije bilo nikakvog zvuka, samo je onaj „trokutasti” jako svijetlio. Stajali su na mjestu sigurno pet minuta, onda nestali. Obzirom da nije bilo zvuka, znao sam da nije helikopter, a i za dron je to bilo preveliko. Bili su oko kilometar od mene, vrlo veliki, koliko mogu procijeniti.”
 
Zoranu ovo nije prvo viđenje, prije 6 godina, zajedno s prijateljima svjedočio je oko ponoći, koliko se sjeća i preletu 6 NLO-a kod kupališta na Korani. Na žalost, fotografije tog događanja nema, ali je tih dana izašlo u lokalnim medijima da su i drugi vidjeli isto. 
Prije 7 godina je pak, opet ne sam već u društvu trojice prijatelja, promatrao svjetleću kuglu koja je mijenjala boje.  Svi su vidjeli isto.
 
„Kugla se dizala s nogometnog stadiona. To se dogodilo oko pola osam navecer pred sam Badnjak. Svjetlila je žuto, zeleno crvenkastu boju, kao dugine boje, bila je predivna. Imala je i neki crni štit kao danasnji džipovi, oni koji imaju željezni branik. Kada je kugla krenula prema nama lagano se spuštati onda smo mi počeli vadit mobitele, koji tada nisu imali kvalitetu, no kad smo počeli slikati ona se zavrtila
i velikom brzinom, kao munja, odletjela u visinsku maglu i oblake" - priča Zoran, rođak "onih" poznatih Tarabića.
 
No, on nije jedini koji nad Karlovcem viđa ovakve pojave. Taj je grad zasigurno zanimljivo mjesto koje zaslužuje da se o njemu progovori kada su u pitanju viđenja NLO-a.
 
Broj dojava o viđenjima NLO-a ili o čudnim događanjima koje imaju stanovnicima tog grada, a u smislu ne samo viđenja istih već i fenomena vanzemaljskih otmica, našoj Udruzi je velik.
Većina njih ipak ostane u anonimnosti, ne žele objavu događanja ili ne fotografira ono što eventualno i vidi.
 
Upravo taj broj prijavljenih preleta i Zoranova hrabrost, motivirali su me da sada pišem ovaj tekst. Jer otvara se pitanje, postoje li mjesta koja su letačima NLO-a interesantnija? Postoji li uobičajeni koridor?
Ako postoji s čime je povezan?
Činjenica je da je Karlovac iz nekog razloga, vrlo važan dio mogućeg koridora preleta NLO-a nad Hrvatskom.
 
Sam grad ima svoju priču, nastao je u doba obrane od Turaka, kao tvrđava oblika šesterokrake zvijezde, čije se ulice sjeku pod pravim kutem.
 
 
Omeđen je s šest peterostraničnih bastiona. Rekli bi teoretičari zavjere, eto nam 11-ice. Nastao je na sutoku Korane i Kupe, podno starog grada Dubovca. Onima koji vole misterije, a skloni su vanzemaljce povezivati s najstarijim zemljanima ili mitološkim bogovima/drevnim astronautima – točnije s Njima koji moguće nisu nikada niti otišli – bit će interesantno saznati kako je Dubovac ime dobio po hrastu. A hrast je mitološki povezan s starim bogovima – Perunom (Perunovo ime dolazi iz ie. *Perkwunos (ups. lit.Perkūnas). Izvorno je korijen *perk(w)u- značio "hrast" (usp. lat. quercus) ). 
 
Perun i Veles i Drvo života
 
Dublje istraživanje poveznice Peruna i hrasta može se istraživati i u vezi hrasta s „drvom života” ili našim svijetom, kojeg modernije zovem još i Matrixom ili Matricom. I kojim vladaju Oni. Poveznice njih i naše mitologije, vrlo su zanimljive, a bilo bi mudro istražiti i koliko se recimo neka istraživanja oko topografije mitoloških svetih trokuta Peruna, Velesa i Mokoš, mogu povezati s današnjim koridorima preleta NLO-a
nad našom zemljom.
 
Karlovac je poznat i kao grad na četiri rijeke: Korane, Kupe, Dobre i Mrežnice. I naravno, bio je poznat kao trgovački grad zbog lađarstva Kupom. Što znači da ne pričamo o nekoj maloj plitkoj rijeci. Prisustvo vode, često je važno za pojavu NLO-a te sve oko njih, pa čak i kada spada u samo zanimljivosti ili mitologiju.
Kupa recimo izvire svega 30-ak km od Jadranskog mora, a zanimljivo je da je ona jedina rijeka na svijetu koja teče suprotno od smjera mora. Korana pak nema izvor uopće, nastavak je Plitvičkih jezera. 
 
Ne mogu ne razmišljati o nedavno odgledanom video uradku „Balkan UFO-a” o NLO događanjima kod grada Petrozavodska u Rusiji. Te sitnice o tom događanju kad je iz jezera Onega izronio NLO i više su nego interesantne ne samo radi pojave NLO-a, već zbog same lokacije. Isti se i vratio u jezero nakon što je izveo svoju predstavu nad gradom.
Ako se priča širi ne samo u kontekstu lokacije, i vode već i mitologije ili davne povijesti, ona postaje još inetresantnija, naime obale jezera Onega su prepune petroglifa zanimljiva sadržaja. 
Dodatno, pogledajte kartu jezera Onega s okolnim područjem, ono je upravo područje koje je bilo obuhvaćeno NLO preletima tog 20.9.1977. u Rusiji, u 4 sata ujutro. Viđenja su obuhvaćala stanovnike Finske, Švedske, Danske.
 
 
 
 
Objekt snimljen nad jezerom Onega
 
 
 
 
Ovaj objekt koji je palio zrakama područje, nije bio jedini, zabilježeno je 48 letećih objekata na vrlo širokom području.  Možemo postaviti pitanje da li je ovaj objekt, koji nalikuje meduzi možda bio samo stanica za napajanje ostalih? Što se pak tiče čudnih "lasera" isti su u posljednje vrijeme česta pojava, zabilježeni su diljem svijeta, a postoje fotografije upravo takvih laserskih munjevnih zraka i kod požara koji se već dulje javljaju po Americi.
Jednu takvu zraku snimio je i Zoran u Karlovcu - tada nije ništa zapalila, ali je bila i te kako vidljiva:
 
 
Što se rijeka Karlovca tiče, idemo dalje s "slučajnostima".
Rijeka Dobra je direktno vezana za Đulin ponor i Ogulin. Naime, Dobra postaje ponornica u Đulin ponor, a on je pak ulaz u najdulji špiljski sustav u Hrvatskoj, koji je preko 16 km dug horizontalni kanal. 
I ne mogu ne zapitati se, što sakrivaju podzemne vode i prostori toga kraja?
Špiljski sustav nalazi se ispod glavne ulice grada Ogulina!
Oko rijeke Mrežnice nema živih legendi, ali povezana je s opet "vojnim" područjem Slunja, te s eventualno moguće zanimljivim Sv. Petrom na Mrežnici, koji se nekada davno zvao Otok, Mlaka i Greda, a slovio je kao grad koji stoji u vodi. Današnja zbivanja oko tog mjesta zasigurno su poznata po skandalu jer je ondašnji župnik 2016. godine devastirao sunčani sat koji su prije 2000 godina postavili stari Rimljani. Možemo se pitati zašto su Rimljani baš tamo postavljali sunčani sat?
 
 
Uza sve to, a rekla bih i najvažnije, jer nam je povijesno u najbližem periodu, Karlovac je u doba
Jugoslavije bio i značajno vojno središte. U samom gradu i okolici nalazilo se čak 19 vojnih objekata. Od
svojeg nastanka do raspada Jugoslavije Karlovac je stoga bio poznat i kao „vojni grad”. Nedaleko od
njega je i Petrova gora, mjesto koje je za JNA bilo vrlo važno, jer je na vrhu Margačevac bilo smješteno
radio-relejno čvorište, jedno od 60-ak koje je imala vojska Jugoslavije. Ako potražite možete pronaći
zanimljivosti o kući veličine 670m2 ispod koje se nalazila podzemna baza. Poznata je još jedna kuća, Titova vila "slučajno" baš na Plitvičkim jezerima, a koja je služila i za raskalašene zabave, poput zabava s Olimpa. Više o tome možete pročitati ovdje:
 
 
 
 
Dakle, područje grada Karlovca i pedesetak kilometara udaljene Petrove Gore, možda nisu bile
interesantne samo „našoj” vojsci i pitanje je postoje li tamo i baze o kojima ne znamo ništa?
 
Činjenica je da se u svim zemljama gdje se učestalo pojavljuju NLO-i to događa u blizini vojnih objekata
i baza. Zašto bi onda naša zemlja po tome bila iznimka.
A dodatno čini se kako ne trebamo promišljati samo o tome što nam plovi iznad glava, već i pod našim
nogama!
 
Kada sada sve ovo sažmemo, možemo reći da postoje mjesta gdje su preleti NLO-a češći. Karlovac je
samo jedno od tih mjesta!
 
Tamara Vrančić Sokač
Kolačići vam pomažu za ugodnije pregledavanje stranice. Također služe za prikupljanje statistike.
Prihvaćam Odbijam